ua en ru

Морквяний пиріг з крем-сиром: рецепт фантастичної випічки за рецептом Ектора

Морквяний пиріг з крем-сиром: рецепт фантастичної випічки за рецептом Ектора Як готувати морквяний пиріг з крем-сиром (колаж: РБК-Україна)

Морквяний пиріг - легка, корисна і смачна випічка, яка стане чудовим доповненням до зимових свят. А зробити морквяний пиріг ще смачнішим можна за допомогою крем-сиру з апельсиновою цедрою.

Про те, як готувати морквяний пиріг з крем-сиром, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на офіційну Instagram-сторінку Ектора Хіменеса-Браво.

Що потрібно для морквяного пирога

Для того, щоб приготувати морквяний пиріг, треба такі продукти:

  • борошно - 180 г
  • морква - 300 г
  • вершковий сир - 250 г
  • яйця - 2 шт.
  • олія - 140 мл
  • тростинний цукор - 200 г
  • цукрова пудра - 275 г
  • горіхи - жменька
  • родзинки - жменька
  • ананас - до смаку
  • харчова сода - 1/2 ч. л.
  • мелена кориця - 1 ч. л.
  • сіль - дрібка

Як готувати морквяний пиріг

Для того, щоб приготувати морквяний пиріг, моркву потрібно ретельно помити, почистити від шкірки, а потім натерти на маленькій тертці.

Розбийте яйця в глибоку миску, влийте олію і всипте тростинний цукор. Перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції.

В окремій мисці з'єднайте борошно та харчову соду. Також додайте мелену корицю та дрібку солі - це допоможе збалансувати солодкий смак моркви після запікання.

В яєчну суміш всипте натерту моркву і перемішайте масу. Щоб зробити смак морквяного пирога незабутнім, шеф-кухар додає жменьку родзинок, ананас та горіхи.

Для цього ананас потрібно нарізати на маленькі шматочки, а горіхи - подрібнити ножем. Після цього всипте сухі інгредієнти і замішайте рідке тісто для морквяного пирога.

Застеліть невелику форму для випікання пергаментом і обережно вилийте морквяне тісто. Розігрійте духовку до 150 градусів і поставте пиріг випікатися протягом 1 години.

Тим часом приготуйте крем-сир. Для цього вершковий сир потрібно збити з цукровою пудрою. Не варто використовувати цукор замість пудри - інгредієнти гірше змішаються.

В крем-сир можна додати приблизно 1 ч. л. цедри апельсина, не використовуючи білий шар цитрусового. Обережно дістаньте гарячий готовий пиріг з форми та змастіть його крем-сиром. За бажанням, можна додатково прикрасити пирог апельсиновою цедрою.