Вівсяне печиво для багатьох людей - це частина дитинства. А ще це смачний смаколик до чаю, їжа у дорогу, перекус з собою на роботу або дитині у школу. Готується таке печиво легко, але не всі знають секрети, як зробити його м'яким та ніжним.
Як приготувати м'яке та ніжне вівсяне печиво, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube кулінарки Катерини Тарасенко.
Вівсяні пластівці поміщаємо у блендер та перемелюємо. Можна розмолоти повність, до стану борошна, а можна лишити шматочки, які будуть відчуватися у тісті.
У великій мисці розбиваємо яйце, додаємо цукор та дрібку солі, і вимішуємо вінчиком до однорідності.
В яєчну суміш додаємо олію, лимонний сік або лимонну кислоту та соду. Якщо немає соди, візьміть розпушувач для тіста.
Далі у яєчну суміш додаємо перемелені пластівці й все добре вимішуємо, до однорідності. Борошно просіюємо і додаємо частинами. Знову все добре вимішуємо.
Тісто має вийти липким, але не переживайте - воно буде тримати форму. Будьте обережні з борошном, оскільки печиво стає твердим саме велику кількість цього інгредієнту.
За бажанням у тісто можна додати сухофрукти, цукати, будь-які горіхи або дроблений шоколад. Якщо ви хочете вівсяне печиво з шоколадним смаком, замініть частину борошна на какао-порошок - достатньо буде 1 столової ложки.
Стіл присипте борошном і сформуйте кулю з тіста. Наріжте його на 8 однакових частин. Мокрими руками сформуйте з нарізаних частин спочатку кульки, а потім приплюсніть їх у печиво.
На лист викладіть пергамент, а потім - печиво. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво 30-40 хвилин.
Готове печиво має вийти трохи хрумке по краях, а всередині - ніжне та м'яке.
Вас може зацікавити: