Курячі крильця можна варити, запікати та смажити на пательні - це, так би мовити, універсальний продукт для смачної вечері або обіду. А урізноманітнити страву можна за допомогою маринадів чи соусів.
Про те, як приготувати хрусткі крильця в медовому соусі, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал з рецептами "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Для початку крильця необхідно ретельно вимити, та розрізати на три частини, по суглобах. Найтоншу частину - кінчик - викиньте, вона майже не містить м’яса та швидко починає горіти під час запікання, тому не знадобиться у приготуванні.
Однак, якщо хрусткі та карамелізовані крильця вам до вподоби - можете використати й цю частину.
Розріжте крильця на три частини по суглобах (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Складіть розрізані крильця до великої та глибокої миски та приготуйте маринад. Для цього подрібніть та всипте до м'яса волоські горіхи.
Крильця з волоськими горіхами (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Додайте до крилець часник, перець, сіль та паприку і ретельно перемішайте, щоб приправа рівномірно розподілилася по м'ясу.
Нагрійте мед, аби він був більш рідким, та влийте його разом з соєвим соусом до крилець. Залиште маринуватися на 1 годину.
Полийте м'ясо медом і соєвим соусом (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Для випікання застеліть деко пергаментом та змастіть папір олією. Не використовуйте фольгу - її неможливо буде відліпити від м'яса. Викладіть крильця на деко на невеликій відстані один від одного.
Викладіть крильця на деко (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте м'ясо 40 хвилин. Дістаньте крильця з духовки, зачекайте, поки вони трохи охолонуть, прикрасьте зеленню - і вечеря готова!
Раніше ми розповідали, як приготувати смачну запіканку з локшини та сиру.
Також читайте, як готувати тефтелі з булгуру в томатному соусі.