Ці котлети за рецептом з Тернополя зовні нагадують звичайні котлети з м'яса. Проте в їхньому приготуванні використовують терту сиру картоплю, завдяки чому страва стає ситною та водночас ніжною.
Про те, як готувати картопляно-м'ясні котлети за рецептом з Тернополя, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Для того, щоб приготувати котлети з м'яса та картоплі, необхідні такі продукти:
Котлети з картоплею за тернопільським рецептом краще робити з домашнього фаршу. Для цього використовують свіже м'ясо з лопатки.
Замість сухарів можна використовувати підсушений хліб. Його потрібно розмочити, заливши гарячою кип'яченою водою, а в той час перемолоти м'ясо на фарш. Також до фаршу потрібно перемолоти почищену цибулю.
Картоплю потрібно почистити та натерти на великій терці. Коли сухарі розмокнуть, з хліба потрібно відтиснути рідину та додати м'якуш до інших інгредієнтів.
Для того, щоб смак котлет був більш виразним, у фарш потрібно додати сіль, перець та спеції. Ретельно перемішайте інгредієнти та залиште фарш настоюватися протягом 20-30 хвилин, так маса вбере більше ароматів.
Фарш для котлет за тернопільським рецептом (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Сформуйте з фаршу котлети - на один виріб потрібно приблизно одна столова ложка маси. Щоб виліплювати котлети було легше, можна змочити руки в холодній воді. Розігрійте на пательні олію та обсмажте котлети до рум'яної скоринки з кожного боку.
Як приготувати котлети за тернопільським рецептом (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Проте після цього котлети ще не готові, їх необхідно протушкувати. Це радять робити в пательні з товстими стінками, наливши в посуд 100-150 мл води або бульйону та, за бажанням, додавши лавровий лист та перець горошком.
Тушкувати котлети з картоплею потрібно під кришкою протягом 10 хвилин, на слабкому вогні. Після цього можна пригощатися стравою тернопільської кухні.
Раніше ми розповідали про те, як готувати індичі котлети мазурики.
Читайте також як готувати старовинний борщ з секретним складником.