Останні декілька днів кияни почали все частіше труїтися в закладах громадського харчування. Ймовірною на це причиною є недбале ставлення до якісного приготування їжі. У спеку це особливо важливо, адже продукти псуються швидше.
Про це повідомляють на сторінці Київського міського центру контролю та профілактики хвороб у Facebook.
Протягом 17 та 18 липня Оболонський міжрайонний відділ ДУ "Київський міський ЦКПХ МОЗ" отримав повідомлення про випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію в 10 мешканців.
Недуга "схопила" жителів із різних районів столиці: Оболонського, Дніпровського, Подільського, Солом'янського та Шевченківського.
Припускають, причиною отруєння могло стати вживання неякісної готової продукції у закладі громадського харчування Подільського району. Про який заклад йдеться не повідомляють, адже ще немає остаточного підтвердження.
Зараз хворих госпіталізували в медичні заклади Києва.
Підтримуйте чистоту
Відокремлюйте сиру їжу від готової
Ретельно готуйте їжу
Зберігайте їжу при безпечній температурі
Використовуйте безпечну воду та свіжі продукти
Якщо у вас з'явилися перші симптоми гострих кишкових захворювань, обов'язково зверніться до лікаря!
Раніше ми розповідали про зараження сальмонельозом у кондитерській у Києві.
Читайте також, який алкоголь є найбільш небезпечним у спеку.