ua en ru

Як приготувати деруни без натирання картоплі: блогерка поділилася лайфхаком (відео)

Як приготувати деруни без натирання картоплі: блогерка поділилася лайфхаком (відео) Рецепт дерунів за 20 хвилин (колаж: РБК-Україна)
Автор: Юлія Гаюк

Деруни - це проста та класична страва, але багато хто не любить її саме через процес натирання картоплі. А якщо спробувати приготувати деруни без цього?

РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на допис фуд-блогерки Анастасії Станкевич в Instagram ділиться простим лайфаком для дерунів.

Інгредієнти

Для дерунів:

  • 700 грамів очищеної картоплі
  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка сметани з гіркою
  • 2,5 столової ложки борошна
  • олія

Для грибного соусу:

  • 1/2 цибулі
  • 200 грамів печериць
  • 1 зубчик часнику
  • 200 грамів жирних вершків
  • мускатний горіх
  • сіль
  • олія для смаження

Як готувати

Почистьте і наріжте картоплю на невеликі шматочки та покладіть у чашу блендера. Додайте туди яйце, часник, цибулю, сметану та небагато води. Збийте всі інгредієнту до однорідної маси.

Вилийте суміш у миску, посоліть і поперчіть. Тепер додайте борошно, обережно вмішуючи його в тісто.

Після цього обсмажте деруни з двох сторін до золотистості на олії.

Щоб приготувати грибний соус, розтопіть на пательні вершкове масло, підсмажте дрібно нарізану цибулю та додайте гриби.

Доведіть їх до готовності, після чого додайте часник, жирні вершки, сіль і мускатний горіх. Дайте соусу трохи загуснути, часто помішуючи.

Подавайте деруни з соусом і зеленню. Смачного!