Під час приготування будь-яких страв важливо правильно підбирати спеції, які будуть поєднуватись. Крім того, деякі спеції не поєднуються між собою і можуть нашкодити стравам та шлунку.
Про це розповіла дієтолог та гастроентеролог Марта Фармага в Instagram.
Як правильно підібрати спеції
Дієтолог назвала страви та спеції, які рекомендовано поєднувати між собою:
м'ясо - червоний, чорний, запашний перець або гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля та орегано;
Щоб зробити з приготованого блюда кулінарний шедевр, спеції мають зберегти свій смак і аромат. При зберіганні варто знати, що під час помелу частину аромату втрачається.
Тому рекомендуємо купувати прянощі цільними і товкти їх у міру потреби. До того ж спеції і приправи легко збирають сторонні запахи. Тому краще зберігати їх в закритих герметичних місткостях.
Якщо навмання використовувати приправи, то потрібного ефекту не досягти. Адже для м'яса, риби, овочів і випічки підходять різні комбінації трав і прянощів.