Цибулевий пиріг – це вічна класика, яку гріх не вміти готувати. Якщо ви звикли лише до солодкої випічки, час міняти уподобання.
Рецептом поділилися на YuoTube-каналі КІІТ.
Для тіста:
Для начинки:
Почистіть і поріжте кубиком цибулю. Пасируйте на помірному вогні на пательні з рослинним і вершковим маслом.
Покладіть у ємність масло. Досипте борошно, влийте сметану і посоліть. Замісіть тісто до однорідності. Покладіть в холодильник.
До готової цибулі в пательню вбийте яйця, натріть плавлений сирок і додайте подрібнений кріп. Посоліть і поперчить начинку.
Розділіть тісто на дві рівні частини. Розкатайте першу трохи більшу за форму. Покладіть тісто в форму, зробивши бортики.
Викладіть рівномірно начинку і покладіть зверху другу половинку тіста, розкочену по розміру форми.
Защипніть краї, зробіть в тісті отвори, щоб не розірвало. Змастіть яйцем, молоком чи сметаною.
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин.
Це неймовірно смачно!
Раніше ми писали, як приготувати яблучний пиріг "Невидимка", який скоріше схожий на суфле, ніж на пиріг.
Також читайте, як приготувати турецький пиріг без борошна.