ua en ru

Яєчня буде ідеальною завжди, якщо додати до неї один простий інгредієнт

Яєчня буде ідеальною завжди, якщо додати до неї один простий інгредієнт Що додати до яєчні, щоб вона була ідеальною (ілюстративне фото: Pixabay)

Яєчня - одна з найпростіших страв для сніданку. Щоб яєчня була "ідеальною", без підгорілих країв і з гарним білим жовтком, достатньо додати один інгредієнт, який є вдома у кожного.

Про те, що додати до яєчні, щоб вона була ідеальною, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Daily Express.

Що додати до яєчні для ідеального результату

Яйця - одна з найуніверсальніших страв, вони смакують на тості або у складі яєчні на сніданок, а також можуть стати завершальним штрихом у тарілці рамену на вечерю або в сендвічі на обід. Але приготувати ідеальну яєчню не завжди просто.

Незалежно від того, якому методу ви віддаєте перевагу, може бути складно досягти ідеально приготованого білка з рідким жовтком.

Нерідко після приготування білок стає "гумовим", краї страви - пригорілими, а на поверхні утворюється жахлива плівка, оскільки нижня частина яйця приготується, а верхня - ні. Звісно, можна спробувати перевернути яйце, але в процесі жовток може розбитися.

Але за словами однієї кулінарної блогерки, є простий спосіб приготувати ідеальну яєчню - і все, що вам потрібно зробити, це додати один інгредієнт на пательню.

Ліндсі опублікувала відео на TikTok, в якому розповіла, як готує яєчню без пересмажування і пригоряння страви. Блогерка уточнює, що спосіб не є авторським - він існує не один рік, але оскільки багато людей не знають про нього, Ліндсі хоче поділитися лайфхаком зі світом.

@fakeawayqueen First morning in our new home and Jordan made me my perfect eggs guess I’m retired now so enjoy this video #lowcal #lowcalorie #caloriecounting #caloriedeficitmeals #perfectegg #fyp #highprotein #breakfast #breakfastideas original sound - Lindsay

Все, що вам потрібно зробити, - це розбити яйця на пательню без олії і додати "крапельку води". Потім просто накрийте сковорідку кришкою і залиште яйця готуватися.

Завдяки цьому методу країв білка не підгорять, а кришка допомагає утримувати пару, щоб рівномірно приготувати яйця зверху і знизу - це означає, що у вас не залишиться слизоподібної маси, а жовток буде ідеально рідким.

Як посмажити яєчню з водою

Розігрійте антипригарну пательню на середньому вогні протягом хвилини. Влийте в пательню приблизно 2-3 столові ложки води. Рідини повинно бути достатньо, щоб покрити дно посуду, але не товстий шар.

Розбийте яйце в пательню. Вода майже одразу почне парувати, тож накрийте посуд кришкою - це допоможе утримати пару, завдяки якій готується яйце.

Готуйте яєчню близько 2-4 хвилин, залежно від того, наскільки ви хочете приготувати жовток. Щоб залишити жовток рідким, готувати яєчню слід близько 2 хвилин; щоб жовток був твердим, готуйте яєчню довше.

Коли білок застигне і перестане бути прозорим, а жовток приготується до бажаної консистенції, можна перекладати яєчню з пательні на тарілку, додавши сіль та перець до смаку.