5 сирів, які допоможуть вам залишатись здоровими. Ви здивуєтесь, який з них перший
Фото: Які сири мають користь для організму (freepik.com)
Шукаєте корисні продукти для здорового харчування? Експерти розповіли про 5 сирів, які підходять для будь-якої дієти та надають безліч корисних властивостей для організму.
Які сири - найкорисніші для організму, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Strona Zdrowia.
Як обирати сир?
Вибираючи сир, який містить лише молоко, сіль, сичуг і бактеріальні культури, ви можете бути впевнені, що обираєте продукт найкращої якості. Такий сир багатий поживними речовинами, оскільки є відмінним джерелом білка, необхідного для побудови і відновлення тканин і м'язів.
Він містить кальцій, який важливий для здоров'я кісток і зубів. Кальцій, що міститься в сирі, легко засвоюється організмом, що робить його важливим елементом раціону, особливо дітей, підлітків, вагітних жінок і людей похилого віку. Сир також містить вітаміни групи B, вітаміни A і D, а також такі мінерали, як фосфор, цинк і селен. Однак слід бути обережними з вживанням сиру, оскільки це висококалорійний продукт.
Тому краще їсти його в помірних кількостях, якщо ви намагаєтеся схуднути або дбаєте про свою струнку фігуру. Багато сирів, особливо жовті сири, також містять багато насичених жирів, які можуть підвищити рівень холестерину в крові та збільшити ризик серцевих захворювань.
У деяких сирах також багато натрію, що може сприяти підвищенню артеріального тиску. Однак людям з непереносимістю лактози слід уникати певних видів сиру. Сир може бути частиною здорового харчування, але лише якщо ми вибираємо правильні види та споживаємо його в помірних кількостях. Так який же вибрати?
Які сири найкорисніші?
Сири з меншим вмістом жиру та натрію та більшим вмістом білка, кальцію та інших поживних речовин вважаються кориснішими.
Рікотта
Має низький вміст жиру та натрію порівняно з іншими видами сиру. Він багатий білком, кальцієм, фосфором, вітамінами групи В і цинком. Він також містить вітамін А.
Моцарелла
Має нижчий вміст насичених жирів порівняно з іншими сирами. Це хороше джерело білка та кальцію, а також містить вітаміни групи В.
Козячий і овечий сири
Мають високу харчову цінність. Вони містять більше цинку, заліза і марганцю, ніж коров'яче молоко. Вони багаті вітамінами і мінералами.
Тверді сири (Пармезан, Пекоріно, Гауда)
Якщо споживати їх у помірних кількостях, є хорошим джерелом кальцію. У них менше води і вони більш компактні, що полегшує їжу.
Вас може зацікавити
- Їжте ці два фрукти, щоб виглядати молодше
- Що корисніше - оселедець чи сьомга?
- Названо найгірший продукт у відділі "бакалія", який краще не купувати
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.