ua en ru

Зрозуміло й прозоро. В ОП пояснили стратегію Росії на даному етапі війни

Зрозуміло й прозоро. В ОП пояснили стратегію Росії на даному етапі війни Фото: Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента (Віталій Носач, РБК-Україна)

На даному етапі війни стратегія Росії є абсолютно зрозумілою й прозорою. Ворог планує "пересидіти" проукраїнську коаліцію, провокувати напруженість в різних точках світу й не тільки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал радника голови Офісу президента Михайла Подоляка.

Як пояснив Подоляк, стратегія Росії полягає у тому, щоб:

  • "пересидіти" країни демокраї, а також проукраїнську коаліцію. Зокрема песимізувати настрої, щоб категорично не програти й не нести відповідальність за свої злочини;
  • провокувати будь-які осередки напруженості, ескалації чи конфлікти в різних точках світу, щоб відволікти глобальні ресурси від України.
  • проводити масовані обстріли України, щоб спровокувати гуманітарні катастрофи та реалізувати справжні геноцидні цілі;
  • систематично обстрілювати прифронтові міста України, аби використати це як базовий аргумент: "бійтеся нас і далі та погоджуйтеся на наші умови".
  • продовжувати "м'ясні" штурми на пріоритетних напрямках, щоб мати хоч якісь результати. Це допоможе виправдати внутрішню мілітаризацію.
  • сформувати стійкий альянс з "максимально негативістськими режимами" - Іраном та КНДР;
  • нарощувати обсяги пропаганди й втручатись в підсумки виборчих кампаній ключових демократичних країн.

"Проте для всіх цих маніфестних спроб встояти "російській стратегії" протиотрута існує. Саме час її активно застосовувати", - додав радник голови Офісу президента.

Співробітництво Росії з Іраном та КНДР

Росія активно використовує іранські дрони типу Shahed для атак по території України. Спочатку країни заперечували свою співпрацю, незважаючи на чисельні докази її наявності, однак у листопаді 2022 року Тегеран змінив позицію та визнав свою причетність.

Нещодавно стало відомо про те, що в Сполучених Штатах Америки наразі стурбовані тим, що російські переговори щодо придбання балістичних ракет малої дальності в Ірану активно просуваються. Зокрема в Штатах вважають, що Тегеран може розпочати поставки вже цієї весни.

Також в статті зазначається, що ракети Ірану можуть стати доповненням до кілька десятків балістичних ракет КНДР, які вже почала отримувати Росія.