ua en ru

Живлення ЗАЕС відновленою. В "Укренерго" розповіли про наслідки нічної атаки

Живлення ЗАЕС відновленою. В "Укренерго" розповіли про наслідки нічної атаки Фото: ЗАЕС підключено до енергосистеми України 22 травня (GettyImages)

Енергетики відновили лінію електропередачі, яка живить Запорізьку АЕС та відновили резервне живлення Запоріжжя, яке також опинилося частково без світла.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укренерго".

"Укренерго” відновило лінію електропередачі, яка живить Запорізьку АЕС. Станція переходить на живлення від української енергосистеми", - йдеться в повідомленні.

Наслідки нічних обстрілів

Попри ранкову атаку, енергосистема України працює стабільно, виробленої електроенергії вистачає для покриття потреб споживачів.

Дніпропетровська область

За даними "Укренерго", в Дніпровському регіоні були пошкоджені високовольтні лінії 330-750 кВ, що призвело до відключення однієї з потужних електростанцій у регіоні.

Запоріжжя

"Внаслідок цього були знеструмлені споживачі у Запоріжжі. Енергетики вже відновили енергопостачання споживачів за резервними схемами", - додали енергетики.

Нічні обстріли 22 травня

Цієї ночі ворог атакував Дніпропетровську область. Більшість цілей збили сили ППО, але зафіксовано 4 "прильоти". Почалися пожежі, поранення отримали 7 людей. Зокрема, відомо про пошкодження будинків, дитсадка, магазинів, будівлі рятувального підрозділу.

За ніч сили та засоби протиповітряної оборони вночі збили 20 ударних БПЛА і чотири крилаті ракети. Загалом росіяни випустили 16 ракет різних типів. Вибухи також було чутно в Харкові та Запоріжжі.

Знеструмлення ЗАЕС

Внаслідок пошкодження високовольтної лінії Запорізька атомна електростанція втратила живлення від енергосистеми і працювала від дизель-генераторів. Це вже всьоме ЗАЕС залишається без живлення з початку окупації регіону.

Востаннє Запорізька АЕС повністю була знеструмлена через російські обстріли 9 березня, коли росіяни влаштували масований ракетний обстріл України.