ua en ru

Зеленський зустрівся з парламентською делегацією Ізраїлю

Зеленський зустрівся з парламентською делегацією Ізраїлю Фото: Зеленський зустрівся з парламентською делегацією Ізраїлю (twitter.com/michael_brodsk)

Президент України Володимир Зеленський у Києві провів зустріч з ізраїльською парламентською делегацією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на посла Ізраїлю в Україні Михайла Бродського у Twitter.

На зустрічі з президентом були присутні голова комітету оборони й міжнародної політики Ізраїлю Юлій Едельштейн, член Кнесету Зеев Елькін, посол Ізраїлю Михайло Бродський та керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Ізраїль та Україна підтримуватимуть тісні відносини на основі спільних цінностей та взаємних інтересів", - додав посол.

Оновлено

Едельштейн та Елькін зазначили, що приїхали до України, аби висловити свою підтримку державі, народу та керівництву у цей непростий час.

Вони підкреслили, що усі винні у воєнних злочинах проти людяності та злочинах агресії проти України мають понести невідворотну відповідальність.

"Ізраїль надавав і продовжуватиме надавати широку гуманітарну допомогу Україні, але на наш погляд, цього недостатньо. Ізраїль має значно активізувати підтримку Україні і може й має робити набагато більше, ніж робив досі", - підкреслили політики.

За їхніми словами, Ізраїль повинен припинити обережність і зайняти однозначну активну позицію згідно з базовими моральними цінностями.

"Ми маємо допомогти Україні в усіх сферах, в яких ізраїльські технології, у тому числі й військові, можуть допомогти Україні у захисті мирного населення і своєї свободи та незалежності. Є моменти у світовій історії, коли не можна всидіти на двох стільцях", - додали вони.

Політики зазначили, що зроблять все від них залежне як парламентарі, для того, щоб досягти значного розширення Ізраїльської підтримки України в усіх сферах.

Вони підтримують практичну співпрацю між Ізраїлем і Україною у сфері ППО та ПРО, а також на напрямках оборонної взаємодії.

Політики також висловили свою думку щодо участі Ірану у війні.

"Саме Іран, який відкрито заявляє про прагнення знищити державу Ізраїль, спонсорує терор проти Ізраїлю та його мирних жителів та рветься до володіння ядерною бомбою. Немає сумніву, що спільним викликом у сфері безпеки Держави Ізраїль та України є російсько-іранське військово-політичне зближення. Іран щодня отримує новий бойовий досвід, випробовуючи свою зброю в Україні", - говориться у зверненні.

Парламентарі додали, що зміцнення цього альянсу загрожує безпеці не лише України, а й Ізраїлю. Тому державам необхідно спільно вживати негайних заходів, аби стримати цю вісь зла.

Нагадаємо, парламентська делегація Ізраїлю прибула в Україну 20 лютого.

РБК-Україна також повідомляло, чому Ізраїль відмовився передати Україні ППО Hawk.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.