ua en ru

Зеленський про військову допомогу Україні: готуємося розширити географію постачання

Зеленський про військову допомогу Україні: готуємося розширити географію постачання Фото: Володимир Зеленський, президент України (Getty Images)

Україна готується до розширення географії постачання озброєння від партнерів у рамках військової допомоги.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського.

Він розповів, що сьогодні, 25 жовтня, був на зв'язку з командувачами та тими, хто відповідає за забезпечення оборонних та наступальних дій.

"Снаряди, зброя, техніка. Власне виробництво. Підтримка воїнів. Ми готуємо і певне розширення географії постачання в Україну від партнерів. Ми пройдемо цей марафон і здобумо нашу перемогу. Головне - щодня додавати сили Україні, нашій державі, нашим людям", - наголосив Зеленський.

Військова допомога Україні

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росіян низка країн Заходу почали надавати Україні військову допомогу. Нашій країні передають різноманітну військову техніку, зокрема й сучасну.

Зокрема, ЗСУ вже надали зенітні ракетні комплекси Patriot, танки Abrams, Leopard 2 та Challenger, реактивні системи залпового вогню HIMARS і не тільки.

Як зазначало сьогодні, 25 жовтня, видання "Голос Америки", США можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні вартістю 150 млн доларів.