ua en ru

США сьогодні можуть оголосити про новий пакет допомоги Україні, - "Голос Америки"

США сьогодні можуть оголосити про новий пакет допомоги Україні, - "Голос Америки" Фото: Джо Байден (Віталій Носач, РБК-Україна)

Сполучені Штати Америки можуть сьогодні, 25 жовтня, оголосити про новий пакет військової допомоги для України. Його загальна вартість може сягнути 150 млн доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

Що може увійти до нового пакета допомоги:

  • ракети GMLRS для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);
  • боєприпаси для національної вдосконаленої зенітно-ракетної системи (NASAMS);
  • протитанкові ракети TOW;
  • ракети AIM-9 Sidewinder;
  • 155-мм снаряди.

Зазначається, що цей пакет може стати 49-м випадком використання президентських повноважень щодо перенаправлення зброї із запасів США для української армії.

Від початку вторгнення Росії в лютому 2022 року США надали Україні безпекову допомогу на суму близько 44 мільярдів доларів.

Допомога від США

Кілька днів тому Bloomberg повідомило, що Байден звернутися до Конгресу із запитом, що включає допомогу Україні та Ізраїлю.

Згодом стало відомо, що президент Сполучених Штатів, ймовірно, запросить до Конгресу 100 млрд доларів для допомоги Україні та Ізраїлю вже 20 жовтня за американським часом.

Видання Politico написало, що Сенат США може заблокувати виділення пакета фінансової допомоги на суму 106 млрд доларів, запропонований президентом США Джо Байденом.