ua en ru

Зеленський розповів, чому контрнаступ почався пізніше, ніж планувалося

Зеленський розповів, чому контрнаступ почався пізніше, ніж планувалося Фото: український президент Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Україна планувала почати контрнаступ навесні, але цього не вдалось зробити через брак боєприпасів і техніки.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю телеканалу CNN.

"У нас були плани почати це навесні. Але ми цього не зробили, тому що, відверто кажучи, у нас не вистачало боєприпасів і озброєнь і не вистачало бригад, належним чином навчених цій зброї, тим більше, що навчальні місії проводилися за межами України. Але все-таки ми почали. І це важливо", - сказав Зеленський.

Президент також пояснив, що через затримку контрнаступу російські військові використали час на свою користь, а саме для мінування прифронтових територій та будівництва кількох ліній оборони. За словами Зеленського, наразі саме це сповільнює український контрнаступ.

"Так, я розумію, що завжди краще бачити перемогу швидше. Цього ми також хочемо. Але питання в ціні… цієї перемоги. Тому не кидаймо людей під танки буквально. Плануймо наш контрнаступ так, як підказують наші аналітики, наша розвідка", - підсумував глава держави.

Контрнаступ ЗСУ

Українські військові ведуть активні наступальні операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямах.

При цьому в Раді національної безпеки США заявляли, що російські загарбники протягом багатьох місяців зводили кілька ліній оборони на окупованій території України. Тому це сповільнює просування українських військ.

Однак, в Міноборони України вважають, що контрнаступ з точки зору ефективності йде за планом.

Зауважимо, що сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що контрнаступ Збройних сил України не буде швидким.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.