ua en ru

Зеленський у роковини удару по драмтеатру в Маріуполі: винним не вдасться сховатися

Зеленський у роковини удару по драмтеатру в Маріуполі: винним не вдасться сховатися Фото: президент Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський у річницю бомбардування росіянами драматичного театру у Маріуполі заявив, що Україна знайде усіх винних.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення Зеленського.

Зеленський вважає, що вчинений росіянами злочин у Маріуполі являється одним з найстрашніших у цій війні. Президент нагадав, що у будівлю драмтеатру від російських обстрілів переховувались жінки з дітьми, вагітні, літні люди. Драмтеатр був цивільним об'єктом, який росіяни знищили свідомо.

"Настане день - і ми звільнимо Маріуполь. Увесь наш південь. Увесь наш схід. Так само, як ми звільняли інші наші міста. Настане день - і буде створено трибунал, який повертатиме справедливість нашому народу. Трибунал, який покарає цього агресора так само, як були покарані агресори минулого. Настане день - і всі винуватці воєнних злочинів проти українців опиняться у залах Міжнародного кримінального суду та національних судів", - заявив президент.