ua en ru

Зеленський про перемогу над Росією: нам потрібні танки, санкції та трибунал

Зеленський про перемогу над Росією: нам потрібні танки, санкції та трибунал Фото: президент України Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Для перемоги у війні над Росією Україні необхідні сучасні танки та артилерія, а також посилення санкційного тиску на країну-агресора та створення міжнародного трибуналу щодо злочину агресії РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ президента України Володимира Зеленського перед парламентом Литви.

Він зазначив необхідність невідкладних рішень всієї антивоєнної коаліції - нових оборонних рішень, які дадуть українським військовим можливість відкинути російську армію з нашої землі.

"Це стосується, передусім, сучасних танків, ефективної артилерії. Нам потрібні нові санкційні рішення, які підтримуватимуть постійний та нездоланний тиск на державу-агресора і на всіх економічних суб'єктів, які забезпечують продовження агресії. І нам потрібний міжнародний трибунал, який дозволить притягнути до відповідальності тих, чий злий розум породив цей злочин, цю війну", - сказав президент.

Зеленський також додав, що коли реваншисти з теперішньої Москви опиняться під справедливим судом, це буде історичним покаранням і для тих реваншистів, які покоління тому намагалися зламати нашу свободу.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що Україна зможе отримати танки та бойові літаки від союзників, оскільки у Заходу змінюється думка щодо постачання важкого озброєння.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз хоче схвалити десятий пакет санкцій проти Росії до лютого.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.