ua en ru

Зеленський назвав "смішною" заяву Беннета про угоду з Путіним

Зеленський назвав "смішною" заяву Беннета про угоду з Путіним Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський назвав смішною заяву колишнього прем'єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета, що російський диктатор Володимир Путін на початку війни проти України пообіцяв йому не вбивати українського лідера.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на інтерв'ю Le Figaro.

"О, ви знаєте, нещодавно навіть говорили, що я уклав угоду з Путіним, щоб мене не вбивали! Люди говорять про мене. Це смішно", - заявив він.

При цьому Зеленський додав, що його вбивство було величезним потрясінням.

"Якби мене вбили, це було б величезним потрясінням. Особливо якщо це сталося б на самому початку, коли багато людей не розуміли, чому йде війна. У той час це було схоже на стихійне лихо, на землетрус тощо. І я був як магніт для людей. Магніт, який стабілізував їх", - заявив президент.

Зеленський також повідомив, що до повномасштабного вторгнення Росії західні спецслужби запевняли, що в Україну надіслали диверсійні групи, щоб його вбити.

"Їхньою метою було послабити Україну і підірвати основи держави. Американці та англійці запевнили мене, що першого удару буде завдано по мені особисто і що я маю зберегти своє життя за будь-яку ціну. Ще до вторгнення вони говорили мені, що я - ціль номер один і що вони зможуть забезпечити мою безпеку. Деякі з диверсійних груп були ідентифіковані, деякі - ні. Можливо, деякі хотіли стати героями, усунувши мене", - заявив глава держави.

Нагадаємо, раніше колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет заявив, що російський диктатор нібито пообіцяв не вбивати Зеленського.

Пізніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав таку заяву фікцією.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.