ua en ru

Експрем'єр Ізраїлю про бесіду з Путіним на початку війни: він пообіцяв не вбивати Зеленського

Експрем'єр Ізраїлю про бесіду з Путіним на початку війни: він пообіцяв не вбивати Зеленського Фото: колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет (Getty Images)

Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет заявив, що російський диктатор Володимир Путін на початку війни проти України пообіцяв йому не вбивати Володимира Зеленського.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Беннета, якого цитує The Times of Israel.

Екс-прем'єр нагадав, що 5 березня він літав до Москви, де провів тригодинні переговори з Путіним, після чого зателефонував Зеленському.

За словами Беннета, російський диктатор запевнив його у перші дні війни, що він не вб'є президента України.

"Я знав, що Зеленський знаходиться під загрозою, в бункері... Я сказав йому (Путину, - ред.): "Ти збираєшся вбити Зеленського?". Він сказав: "Я не вбиватиму Зеленського". "Я повинен зрозуміти, ви даєте мені слово, що не вб'єте Зеленського?" Він сказав: "Я не вбиватиму Зеленського", - сказав Беннет.

Колишній прем'єр Ізраїлю заявив, що після розмови з Путіним зателефонував Зеленському і сказав: "Я щойно прийшов із зустрічі, він не збирається тебе вбивати".

Беннет стверджує, що після цього Зеленський вийшов з бункера і зробив селфі у своєму кабінеті. При цьому екс-прем'єр додав, що Путін також "погодився не наполягати на роззброєнні України", а Зеленський нібито відмовився від прагнення вступити до НАТО.

Крім того, Беннет заявив, що всі контакти, які він зробив у ролі посередника, узгоджувалося зі США.

Нагадаємо, за даними видання Independent, президент Володимир Зеленський пережив понад 12 спроб замаху після початку повномасштабного вторгнення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.