ua en ru

Заморожуємо цибулю на зиму: прості способи, які збережуть смак і аромат

Заморожуємо цибулю на зиму: прості способи, які збережуть смак і аромат Прості способи, які допоможуть заморозити цибулю на зиму (фото: Freepik)

Щоб узимку страви були такими ж ароматними, як і влітку, варто заморозити цибулю. Розповідаємо прості способи заморожування, які допоможуть зберегти її свіжість, смак і користь.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Allrecipes.

Як правильно заморозити

Підготовка

Спочатку очистіть цибулю та видаліть будь-які коричневі плями. Наріжте цибулю шматочками будь-якого розміру та форми, які ви використовуєте найчастіше.

Уникайте дрібного нарізання

Сюди ж відноситься використання кухонного комбайна. Після розморожування у вас цибуля буде кашоподібної форми. Якщо у вас багато цибулі для заморожування, подумайте про те, щоб заморозити частину скибочками, а іншу нарізати для використання в різних цілях.

Використовуйте спеціальні пакети

Помістіть нарізану цибулю в пакети для заморожування, видавіть з нього якомога більше повітря та закрийте. Ви також можете заморозити в герметичному контейнері. При цьому розкладіть цибулю тонкими шарами, розділеними харчовою плівкою.

Формочки для льоду

Останнім варіантом буде упакувати нарізану цибулю у формочки для льоду для заморожування, а потім перекласти заморожені кубики в пакети для зберігання.

Позначте пакети етикетками та датою, щоб знати, коли цибуля втрачає придатність до вживання.

Як розморозити та використовувати

Використовуйте заморожену цибулю в готових стравах, таких як суп, рагу, тушковані та смажені страви.

Просто додайте її у страви і не потрібно попередньо розморожувати.

Заморожена цибуля втрачає свою хрусткість, тому страви можуть вже не бути такими смачними. І не намагайтеся карамелізувати її після заморожування - вона не підрум’яниться, як свіжа цибуля, оскільки зайва волога завадить цьому.

Використовуйте до 6-12 місяців, додавайте прямо в гарячі страви.