ua en ru

Залужний обговорив з Міллі посилення ППО та надання винищувачів F-16 Україні

Залужний обговорив з Міллі посилення ППО та надання винищувачів F-16 Україні Фото: головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний (facebook com vzaluznyj)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Залужного.

Військові обговорили постачання військової техніки, озброєння і боєприпасів у рамках міжнародної технічної допомоги Україні, а також ситуацію на лінії фронту та подальші плани Сил оборони щодо звільнення наших територій.

"Актуалізував необхідність посилення спроможностей системи протиповітряної оборони України, зокрема й за рахунок надання багатоцільових бойових літаків F-16" - підкреслив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ також подякував Міллі, керівництву та народу США за послідовну підтримку України у боротьбі з російською агресією.

"Кожний отриманий снаряд, кожна одиниця озброєння і техніки - це врятовані життя українських військових та мирних громадян. Завдяки допомозі партнерів ми тримаємося і неодмінно переможемо", - додав Залужний.

Нагадаємо, американський конгресмен вважає, що Україна може отримати F-16 у вирішальний момент війни.

До того ж, CNN повідомляло, що президент України Володимир Зеленський надіслав США список озброєнь, які потрібні для прискорення перемоги над Росією.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.