ua en ru

Захід має встановити межі для Путіна, інакше він не зупиниться, - глава МЗС Фінляндії

Захід має встановити межі для Путіна, інакше він не зупиниться, - глава МЗС Фінляндії Фото: міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен (Getty Images)

Після президентських виборів у Росії міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен вважає, що російський диктатор Володимир Путін ще більше зміцнився.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bayerischer Rundfunk.

"Я думаю, що ми загалом продовжуємо недооцінювати Путіна і його силу. Ми повинні розуміти, що ситуація може стати набагато гіршою", - заявила вона про загрозу, яка виходить від сусідньої Росії.

Вона зазначила, що Фінляндія вже кілька десятиліть готується до російської загрози і вкладає кошти в оборону.

Валтонен також піддала критиці нещодавню заяву лідера парламентської фракції СДПН Рольфа Мютценіха про можливе заморожування війни в Україні.

"Якщо ми на Заході намагаємося заморозити війну або стримуватися і сподіваємося, що це призведе до її закінчення, то ми просто помиляємося. Ви просто повинні встановити межі для таких лідерів як Путін. Ви повинні зупинити їх, тому що інакше вони не зупиняться", - наголосила міністр.

Вона високо оцінила підтримку, яку Німеччина надає Україні, висловивши сподівання, що "Німеччина і надалі відіграватиме цю значнішу роль, не тільки в плані підтримки України, а й з метою подальшого розширення загальних сил стримування, спільної оборони".

Заморозка війни в Україні

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначав, що заморожування війни призведе лише до відновлення у великих масштабах.

При цьому прем'єр Британії Ріші Сунак виступав проти різкого припинення бойових дій, оскільки це не буде справедливим та міцним світом для України.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявляв, що заморожування війни Росії проти України можливе лише теоретично. Позиція двох сторін унеможливлює таку можливість.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.