Цей незвичний рецепт маринованих лимонів стане справжньою родзинкою вашого столу. Завдяки вдало підібраному набору прянощів цитрус набуває глибокого, насиченого смаку - гостро-пряного, з легкою кислинкою та ароматом спецій.
Як приготувати незвичайну закуску, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
Лимони добре помийте, висушіть і наріжте кільцями, видаліть кісточки.
Гострий перець наріжте тонкими скибочками.
У стерильні банки додайте всі спеції, крім солі, та наповніть лимонами.
Зверху додайте сіль, а часник вже через 1-2 дні, коли лимони трохи настояться.
Залийте все холодною кип’яченою водою до верху, закрийте кришками та струсіть банку.
Настоюйте при кімнатній температурі 5-7 днів, потім зберігайте в холодильнику.
Вже через тиждень ароматні лимони готові до вживання, вони чудово пасують до м’яса, риби, салатів чи як самостійна закуска. Один раз спробуєте і свіжі лимони здаватимуться надто прісними.