Омлет - це швидкий, смачний та простий сніданок чи обід. Але миття пательні після нього може зіпсувати весь настрій. Виявляється, є спосіб, що не лише економить час, а й робить страву кориснішою. І для нього не потрібна сковорідка.
Як приготувати ідеальний омлет всього за хвилину, пояснює РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Експертка Егна Перес стверджує, що приготування омлету в мікрохвильовій печі має "реальні переваги, окрім швидкості", і може бути значно кориснішим для здоров'я.
Цей метод дозволяє насолоджуватися улюбленою стравою без зайвого клопоту, адже мити посуд, особливо якщо ви поспішаєте, - не найприємніше заняття. За словами Егни, мікрохвильовка "економить час, спрощує процес і навіть підвищує користь для здоров'я".
На сайті Caring Minds United (CMU) авторка пояснює ключові переваги:
Менше брудного посуд
Зазвичай ви використовуєте лише одну миску, в якій змішуєте і готуєте омлет.
Користь для здоров'я
Вам не потрібна олія чи вершкове масло для смаження. Завдяки цьому в порції омлету буде значно менше калорій - близько 180 ккал без додавання жиру.
Збереження поживних речовин
Приготування в мікрохвильовці запобігає утворенню "шкідливих сполук", які можуть виникати під час смаження за високих температур, та краще зберігає вітаміни.
Спробувати цей метод дуже просто. Ось що потрібно робити:
Щоб зробити страву ще поживнішою, Егна радить додати нежирний кисломолочний сир, шпинат або помідори.
На думку експертів видання Healthline, мікрохвильові печі завдяки короткому часу приготування та нижчим температурам можуть зберігати більше поживних речовин, ніж, наприклад, смаження.
Декілька оглядів на цю тему підтвердили, що використання мікрохвильовки не зменшує поживну цінність продуктів порівняно з іншими методами.
Ба більше, одне дослідження показало, що цей спосіб (разом із запіканням) найкраще зберігає антиоксиданти у 20 видах овочів.