ua en ru

Забудьте про магазинний: готуємо натуральний яблучний сидр вдома

Забудьте про магазинний: готуємо натуральний яблучний сидр вдома Фото: Як приготувати яблучний сидр вдома (Freepik)

Приготувати натуральний домашній сидр можна і без соковижималки. Ось дивовижно простий метод, для якого потрібні лише яблука та звичайний блендер, щоб отримати корисний напій без консервантів та цукру.

Як приготувати напій вдома, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.

Підготовка яблук - основа смаку

Перший і найважливіший крок – правильна підготовка плодів. Від цього залежить чистота та якість вашого напою.

Ретельно промийте яблука під проточною водою, протираючи шкірку, щоб змити бруд.

Для видалення можливих пестицидів можна замочити фрукти на 15-20 секунд у простому розчині: на 2 склянки води додайте 1 чайну ложку соди. Після цього ще раз добре промийте яблука.

Видаліть серцевину з кісточками та наріжте плоди довільними шматочками завтовшки 3-4 см. Шкірку залишайте – в ній багато вітамінів та аромату.

Зробіть пюре

Подрібніть нарізані яблука в кухонному комбайні чи блендері до стану густої, однорідної каші. Щоб процес йшов легше, заповнюйте чашу не більше ніж наполовину.

Підготуйте конструкцію для віджиму

Візьміть великий друшляк і вистеліть його трьома шарами марлі так, щоб її краї вільно звисали. Поставте друшляк над глибокою мискою або каструлею.

Відтисніть сік

Перекладіть яблучне пюре на марлю. Загорніть звисаючі краї, формуючи щільний мішечок. Зверху поставте щось важке (наприклад, каструлю з водою), щоб створити прес.

Магія настоювання та зберігання

Залиште вашу конструкцію в холодильнику щонайменше на 4 години, а краще на всю ніч. Під вагою преса сік повільно стікатиме в каструлю. Цей метод холодного віджиму дозволяє зберегти максимум вітамінів.

Вранці вам залишиться лише викинути суху м'якоть, а чистий сік перелити в герметичну тару. Зберігайте домашній сидр у холодильнику до одного тижня. Якщо хочете зберегти напій на зиму, його можна заморозити - так він не втратить своїх властивостей до 3 місяців.