Сезон яблук у розпалі: як закрити ідеальний сік на зиму і не втратити вітаміни
Фото: Як закрити яблучний сік на зиму (Freepik)
Приготувати вдома яблучний сік дуже просто. На відміну від магазинних аналогів, він не містить консервантів, а кількість цукру ви можете регулювати самі.
Рецептом смачного напою ділиться РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
Що знадобиться?
Інгредієнтів потрібно мінімум, що робить цей рецепт ідеальним для швидкої заготовки.
- Яблука - 1 кг (або будь-яка кількість, яку ви маєте);
- Цукор - 1-3 ст. ложки на літр соку (за бажанням). Якщо яблука солодких сортів, цукор можна зовсім не додавати.
Покрокове приготування соку
Процес настільки легкий, що впорається навіть новачок у консервації.
Фрукти потрібно ретельно помити, вирізати серцевину з кісточками та будь-які пошкоджені чи підгнилі місця. Шкірку можна залишати, адже в ній багато корисних речовин.
Пропустіть підготовлені яблука через соковижималку.
Якщо ви любите прозорий сік без м'якоті, процідіть його через кілька шарів чистої марлі. Щоб отримати сік з м'якоттю, цей крок можна пропустити.
Перелийте сік у каструлю (бажано емальовану або з нержавіючої сталі) і поставте на середній вогонь. Нагрійте його до температури 80-90°C. Як тільки з'являться перші бульбашки, одразу знімайте з вогню. Важливо: не кип'ятіть сік! При кип'ятінні руйнується більшість вітамінів.
Саме на етапі нагрівання, якщо сік видався вам занадто кислим, можна додати цукор і добре розмішати до повного розчинення.
Гарячий сік одразу розлийте по попередньо простерилізованих банках і закатайте стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.
Зберігати такий сік можна в прохолодному темному місці.