ua en ru

Сезон яблук у розпалі: як закрити ідеальний сік на зиму і не втратити вітаміни

Сезон яблук у розпалі: як закрити ідеальний сік на зиму і не втратити вітаміни Фото: Як закрити яблучний сік на зиму (Freepik)

Приготувати вдома яблучний сік дуже просто. На відміну від магазинних аналогів, він не містить консервантів, а кількість цукру ви можете регулювати самі.

Рецептом смачного напою ділиться РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.

Що знадобиться?

Інгредієнтів потрібно мінімум, що робить цей рецепт ідеальним для швидкої заготовки.

  • Яблука - 1 кг (або будь-яка кількість, яку ви маєте);
  • Цукор - 1-3 ст. ложки на літр соку (за бажанням). Якщо яблука солодких сортів, цукор можна зовсім не додавати.

Покрокове приготування соку

Процес настільки легкий, що впорається навіть новачок у консервації.

Фрукти потрібно ретельно помити, вирізати серцевину з кісточками та будь-які пошкоджені чи підгнилі місця. Шкірку можна залишати, адже в ній багато корисних речовин.

Пропустіть підготовлені яблука через соковижималку.

Якщо ви любите прозорий сік без м'якоті, процідіть його через кілька шарів чистої марлі. Щоб отримати сік з м'якоттю, цей крок можна пропустити.

Перелийте сік у каструлю (бажано емальовану або з нержавіючої сталі) і поставте на середній вогонь. Нагрійте його до температури 80-90°C. Як тільки з'являться перші бульбашки, одразу знімайте з вогню. Важливо: не кип'ятіть сік! При кип'ятінні руйнується більшість вітамінів.

Саме на етапі нагрівання, якщо сік видався вам занадто кислим, можна додати цукор і добре розмішати до повного розчинення.

Гарячий сік одразу розлийте по попередньо простерилізованих банках і закатайте стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.

Зберігати такий сік можна в прохолодному темному місці.