ua en ru

"Якісь спроби будуть": Терехов прокоментував можливість нового наступу на Харків

"Якісь спроби будуть": Терехов прокоментував можливість нового наступу на Харків Фото: мер Харкова Ігор Терехов (Getty Images)

Спроби повторного наступу російських військ на Харків можуть бути. Але не треба цього боятися, оскільки місто готове дати відповідь ворогу.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів мер Харкова Ігор Терехов.

"Ні я, ні ви не розуміємо, що у них там у голові і які плани керівництва Російської федерації. Хоча і це не головне. Головне - наскільки ми будемо підготовлені, наскільки ми готові дати відсіч усім цим спробам. Чи будуть спроби (повторного наступу - ред.)? Впевнений, якісь такі спроби будуть. Чи дамо ми відповідь? Безумовно, дамо. Тому тут не потрібно боятися. Ми готові відбивати всі ці спроби і ми переможемо, це безумовно", - заявив Терехов.

На питання журналіста, чи готовий Харків до напливу біженців у разі активізації ворога в напрямку Харківської області мер зазначив, що це важке питання і пояснив чому.

"Ви ставите важке запитання. Ми бачимо, що один з потенційних планів росіян - це рух у сторону Куп'янська. На тому напрямку йдуть бої. Наші військові зараз відбивають атаки противника", - каже Терехов.

За його словами, зараз вже є дуже багато переселенців з області, що переїхали до міста.

"У нас у місті вже є загалом приблизно 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Ми їх забезпечили гуртожитками. Це наші громадяни, ми намагаємось створити їм більш-менш нормальні умови для проживання в Харкові. Тому ми готувались раніше до прийому людей і готуємось зараз", - підсумував Терехов.

Нагадаємо, як раніше ми писали, українські військові не виключають, що окупанти можуть знову піти у наступ на Харків та Куп'янськ. Проте ЗСУ відстежують дії противника та у разі атаки готові до відповіді.

Додамо, як повідомило The New York Times, Росія може відкрити в Харківській області новий фронт, аби відвернути увагу Сил оборони України від боїв на Донбасі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.