ua en ru

Втретє за два дні. Хусити знову вдарили по танкеру зі зрідженим газом у Червоному морі

Втретє за два дні. Хусити знову вдарили по танкеру зі зрідженим газом у Червоному морі Фото: хусіти атакували танкер зі зрідженим газом у Червоному морі (Getty Images)

Хусити обстріляли танкер для перевезення зрідженого нафтового газу під прапором Маршаллових островів. Капітан повідомив про два вибухи поряд із судном, коли воно йшло біля узбережжя єменського портового міста Ходейда.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що це третя спроба нападу на торгове судно за останні дві доби, яке ще нещодавно належало Сполученим Штатам.

За даними Управління морських торгових операцій Сполученого Королівства, капітан торговельного судна повідомив про вибух на певній відстані від правого борту танкера.

Атаки єменських хуситів

З листопада 2023 року єменські хусити почали регулярно атакувати дронами, крилатими та балістичними ракетами комерційні судна в Аденській протоці та в Червоному морі. Перші напади почалися відразу після початку війни між Ізраїлем та ХАМАСом.

У відповідь на численні атаки, 12 січня США та Великобританія вперше вдарили ракетами по військових об'єктах хуситів у Ємені. З того часу західна коаліція регулярно завдає ударів по військових об'єктах хуситів у Ємені, але терористи продовжують атакувати судна в Аденській протоці та Червоному морі.

Зокрема, 12 березня італійський есмінець Duilio знищив два безпілотні літальні апарати хуситів у Червоному морі в порядку реалізації принципу самооборони.

Того ж дня хусіти вдарили ракетами по контейнеровозу Pinocchio у Червоному морі. Він йшов під прапором Ліберії, що належить зареєстрованій у Сінгапурі компанії OM-MAR 5 INC.

14 березня американські військові успішно виявили та знищили чотири безпілотні літальні апарати та одну ракету класу "земля-повітря", випущених єменськими хуситами.