ua en ru

Втрати росіян божевільні. Резніков пояснив, чому важливо обороняти Бахмут

Втрати росіян божевільні. Резніков пояснив, чому важливо обороняти Бахмут Фото: міністр оборони Олексій Резніков (GettyImages)

За день наступу на Бахмутському напрямку росіяни втрачають близько півтисячі солдат.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на міністра оборони Олексія Резнікова в інтерв'ю Gazeta Wyborcza.

"Їхні (росіян - ред.) втрати божевільні. Наші військові вважають, що тільки на Бахмутському напрямку, росіяни втрачають у середньому 500 вбитих або поранених на день. А це означає, що вони там швидко вичерпують свої наступальні можливості", - повідомив міністр.

Звідси, за словами Резнікова, виходить принципове рішення українського командування: утримувати Бахмут попри власні втрати, тому що його захист обмежує можливості росіян і дає нам стабільність на всій лінії фронту.

Відповідаючи на думку деяких військових експертів, що не варто обороняти Бахмут за будь-яку ціну, міністр оборони пояснив, що українським військовим в обороні Бахмуту допомагає навіть рельєф місцевості.

"Я б порадив уважно подивитися на карту. Місто та пагорби, які поряд з ним, це зручна місцевість для оборони. Якби ми відмовилися від нього, це означало б, що треба оборонятися в іншому місці, де вже немає такої зручної форми місцевості", - додав Резніков.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський пояснив, чому важливо втримати Бахмут.

Раніше ми писали, що ЗСУ провели успішну операцію під Бахмутом.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.