ua en ru

Воротар "Сіетла" зі шатаутом очолив топ-3 зірок вечора НХЛ: відео

Воротар "Сіетла" зі шатаутом очолив топ-3 зірок вечора НХЛ: відео Фото: Мартін Джонс зберіг ворота "Кракен" недоторканими (hjnews.com)

Медіадепартамент Національної хокейної ліги відправив нагору трійки найкращих виконавців ігрового дня голкіпера "Сіетл Кракен" Мартіна Джонса. Він не пропустив жодної шайби від "Бостон Брюїнз".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт НХЛ.

33-річний воротар став надійним тилом для партнерів, які приїхали в гості до лідера Атлантичного дивізіону НХЛ. Канадець оформив другий поспіль "сухий" матч.

10 січня Джонс не пропустив від "Монреаля" (4:0), а 11 січня на поєдинок проти "Баффало" (4:3) вийшов його конкурент Філіпп Грубауер. Із "Брюїнз" основний голкіпер "Кракен" у нинішньому сезоні зробив 27 сейвів. Загалом за всю кар'єру в найсильнішій лізі світу Джонс оформив 34 шатаути.

"Сіетл" зумів розгромити "Бостон" на виїзді (3:0). Рахунок у середині першого періоду відкрив Танев. Натомість у другій 20-хвилинці закріпив перевагу "Кракен" Толванен, а під завісу поєдинку Шварц відправив шайбу в порожні ворота "Брюїнз". "Сіетл" закріпився на 3-й сходинці Тихоокеанського дивізіону та проходить у плей-офф.

Доповнили топ-3 зірок вінгер "Монреаля" Коул Коуфілд і крайній нападник "Детройта" Лукас Реймонд. Перший двома шайбами в більшості допоміг "Канадієнс" переграти на домашньому льоду "Нешвілл" (4:3). Натомість інший із голом та двома асистами взяв участь у побитті "Торонто" (4:1).