Полиці супермаркетів ломляться від розмаїття помідорів, але вибрати справді солодкі та свіжі томати не для всіх просто.
Які помідори слід купувати, а які залишити в магазині, розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.
Виявляється, є один простий спосіб переконатися в якості - звернути увагу на плодоніжку.
Ви помічали, що деякі помідори продаються із зеленою гілочкою, а інші без? Це не просто естетична деталь. Зелений хвостик є ключовим індикатором свіжості та якості продукту.
Якщо помідор має зелену гілочку, це ознака того, що він був зірваний стиглим і не долав довгого шляху до магазину. Це, у свою чергу, може свідчити, що продукт є місцевим і не провів кілька днів у контейнері, дозріваючи в дорозі.
Плодоніжка не лише розповідає нам про свіжість помідора, але й виконує важливу захисну функцію. Вона захищає місце, через яке до плоду можуть потрапити мікроорганізми, зокрема пліснява. Крім того, вона запобігає занадто швидкій втраті вологи, що є ключовим для збереження насиченого смаку та апетитного вигляду томата.
З іншого боку, коричнева та суха гілочка може бути сигналом, що помідор вже не такий свіжий, як нам хотілося б.
Купуючи помідори, найкраще обирати ті, що продаються на гілці. Якщо ж ви берете їх поштучно, переконайтеся, що зелений хвостик все ще при них. Такі томати не тільки довше зберігатимуть свіжість, але й будуть значно смачнішими.
Також пам'ятайте про правильне зберігання: найкраще тримати помідори при кімнатній температурі, в добре провітрюваному і затіненому місці.
Вас може зацікавити: