ua en ru

Вода відступає. У Києві паводок йде на спад, але є значні підтоплення

Вода відступає. У Києві паводок йде на спад, але є значні підтоплення Фото: у Києві паводок йде на спад (Віталій Носач, РБК-Україна)

Масштабний паводок у Києві йде на спад, а рівень води зменшується. Проте на Лівому березі залишаються підтопленими парки та приватні будинки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Київську міську військову адміністрацію в Telegram.

Станом на ранок 19 квітня рівень води у Дніпрі у межах столиці становить 9 343 см. За останню добу вода відійшла ще на 7 см, тому у Києві зберігається другий (помаранчевий) рівень небезпеки.

"Наразі паводок кілька днів поспіль йде на спад. На даний момент по Києву не зафіксовано аварійних підтоплень", - зазначає начальник КМВА Сергій Попко.

Затопленими залишаються парк "Муромець", Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Пік паводку очікується 22 квітня. До критичного рівня води у Дніпрі ще 72 см. За прогнозами, паводок цього року не досягне цієї позначки.

"Але усі потрібні служби в посиленому режимі готуються до будь-яких надзвичайних ситуацій. Зокрема, сьогодні будуть проведені спеціалізовані навчання із порятунку людей та ліквідації наслідків повені. Київ готовий захисти своїх мешканців", - додав Попко.

Нагадаємо, синоптики заспокоїли жителів Києва і зазначили, що катастрофічного затоплення у столиці не буде.

Через весняний паводок постраждали вісім областей України. Через розлив річок залишаються затопленими домогосподарства, дороги та будинки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.