Багато любителів риби викидають шкірку лосося, вважаючи її зайвою, але насправді вона не тільки їстівна, а й дуже корисна. Шкірка багата на омега-3 жирні кислоти, білок та антиоксиданти, які підтримують серце, мозок та шкіру.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
Гарне джерело білка
Шкіра лосося є гарним джерелом білка. У 15 г містить 10 г білка. Цей білок може допомогти відновити тканини та збільшити м’язову масу.
Джерело омега-3 жирних кислот та жирів
Шкіра лосося є гарним джерелом поліненасичених жирів, зокрема омега-3 жирних кислот, хоча точна кількість залежить від виду лосося.
Омега-3 жирні кислоти пов'язані зі зниженням ризику хвороби Альцгеймера та інших когнітивних розладів, що потенційно допомагає покращити функцію мозку.
Шкіра є зовнішнім шаром риби, який служить місцем зберігання жирів, що допомагають регулювати температуру тіла в холодній воді. Ці жири, включно з докозагексаєновою (DHA) та ейкозатетраєновою (EPA) кислотами, є критично важливими для здоров'я серця і мозку.
Сприяє здоров'ю кісток і суглобів
Білок, вітамін D та омега-3 жирні кислоти, що містяться у шкірі лосося, можуть покращити здоров'я кісток і суглобів. Вітамін D необхідний для засвоєння кальцію, який життєво важливий для підтримки здоров'я кісток.
Знижує ризик раку
Омега-3 жирні кислоти, що містяться в шкірі лосося, можуть допомогти знизити ризик розвитку певних видів раку, зменшуючи запалення та підтримуючи здоров'я клітин.
Підтримує здоров'я шкіри та волосся
Білок шкірки лосося, омега-3, антиоксиданти та інші поживні речовини можуть позитивно впливати на здоров'я шкіри та волосся. Омега -3 допомагають підтримувати еластичність шкіри, зволоження та загальний вигляд.
Готуйте перед вживанням
Шкіру лосося можна їсти разом з філе лосося або окремо. Обов’язково готуйте шкіру лосося перед вживанням, щоб зменшити ризик харчового отруєння.
Смаження або запікання
Її часто обсмажують, готують на грилі або сковороді разом з філе лосося. Смаження або приготування на грилі дають хрустку та скоринку шкірі.
Щоб запекти, покладіть шкіру на деко та злегка змастіть олією. Запікайте 10-15 хвилин при 180-200 °C до золотистої скоринки.
Якщо шкірка хрустка, її можна їсти так само, як чіпси. Однак, якщо вона м’яка, її можна нарізати та поєднувати з рибою та соусами.
Хрустка шкіра - найбезпечніший варіант для приємного смаку, бо у сирій можуть бути бактерії, якщо риба не дуже свіжa.
Вас може зацікавити: