ua en ru

Від Javelin до танків: WSJ розповів, як виглядає військова допомога США на 30 млрд доларів

Від Javelin до танків: WSJ розповів, як виглядає військова допомога США на 30 млрд доларів Фото: WSJ розповів, як виглядає військова допомога США на 30 млрд доларів (Getty Images)

США з початку війни РФ проти України виділили понад 30 млрд доларів на допомогу в галузі безпеки. ЗСУ пообіцяли надати артилерію, ракети, стрілецьку зброю, бронетехніку, радарні системи, бронежилети, мільйони набоїв та багато іншого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Поки важко визначити, скільки одиниць техніки вже поставили чи пообіцяли США, зокрема через величезний масштаб постачань, зазначило WSJ.

У перелік обладнання, що передається ЗСУ, входять 10 тисяч зенітних установок і протитанкових комплексів, понад 200 вертольотів і танків, а також понад 1,5 млн артилерійських снарядів і боєприпасів до них.

Нагадаємо, США готуються оголосити 3 березня про нове постачання озброєнь до України, до якого увійдуть в основному снаряди.

За даними Reuters, йдеться про ракети GMLRS для РСЗВ HIMARS, снарядів для БМП Bradley та іншої техніки на загальну суму 400 млн доларів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.