ua en ru

Верещук про розмову Зеленського та Сі Цзіньпіна: це був би важливий крок, їм є що сказати

Верещук про розмову Зеленського та Сі Цзіньпіна: це був би важливий крок, їм є що сказати Фото: міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук (facebook com vereshchuk ukraine)

Розмова президента України Володимира Зеленського та китайського лідера Сі Цзіньпіна була б важливим кроком. Політикам є що сказати один одному.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук в інтерв'ю Corriere della Sera.

Вона вважає, що Китай не піде на пряму конфронтацію з Заходом та не буде надавати Росії допомогу у війні проти України. За її словами, Пекін не хоче ризикувати економічними санкціями.

"Я не вірю (що Китай може відправити зброю РФ, - ред.). Це передбачало б пряму конфронтацію з Заходом. Натомість я вважаю, що китайські керівники набагато розумніші за російських", - зазначила міністр.

Верещук додала, що розмова Зеленського з Сі Цзіньпіном була б важливим кроком для України. Проте вона наголосила, що Україна чекає підтвердження щодо розмови лідерів.

"Це був би важливий крок, їм є що сказати один одному. Я вважаю важливим, щоб китайський лідер підкреслив Путіну, що злочини проти людяності, вчинені в Україні, включаючи депортацію дітей, масові вбивства мирних жителів, бомбардування енергетичної інфраструктури, є неприйнятним", - підкреслила міністр.

Нагадаємо, вчора китайський лідер Сі Цзіньпін розпочав свій візит до Москви та зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним.

При цьому аналітики ISW вважають, що лідер Китаю після зустрічі з Путіним не наважиться надати РФ підтримку для війни проти України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.