ua en ru

Ураження кораблів "Ямал" та "Азов": у ЗСУ розповіли про наслідки для окупантів

Ураження кораблів "Ямал" та "Азов": у ЗСУ розповіли про наслідки для окупантів Фото: прессекретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк (GettyImages)

Внаслідок удару українськими військовими по великих десантних кораблях "Ямал" та "Азов" суттєво постраждали російські логістика та управління військами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прессекретаря Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

Як зазначила Гуменюк, ураження російських військових десантних кораблів має для окупантів декілька факторів впливу, таких як логістика та здатність управління військами.

"Відповідно відбувається переорієнтування в управлінні військами, переорієнтування сил і засобів, оскільки втрачені конкретні керівники. Крім того, це потужний морально-психологічний удар по війську в цілому. Коли вони відчувають, що навіть у таких глибоких тилах відбувається потужна робота Сил оборони, і втручання в подальший розвиток бойових дій", - підкреслила Гуменюк.

Вона додала, що в українських захисників ще багато роботи та відповідних об'єктів.

"Те що логістика, зокрема, флоту, знову виявилася під ударом, – це знов-таки може скувати корабельно-катерний склад і змусити його залишатися в пункті базування якомога довше", - сказала спікерка.