ua en ru

Скільки днів відкритий майонез безпечний для споживання: точна кількість

Скільки днів відкритий майонез безпечний для споживання: точна кількість Скільки часу може зберігатись відкрита банка з майонезом (фото: Flickr)

Майонез - один із найпопулярніших соусів на кухні, але навіть він має свій термін придатності. Скільки днів або тижнів його можна безпечно зберігати після відкриття?

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.

Термін придатності відкритого майонезу

Майонез, куплений у магазині, містить консерванти для подовження терміну придатності, може зберігатися в холодильнику 2-3 місяці після відкриття. Завжди перевіряйте етикетку на наявність конкретних інструкцій - деякі марки та види можуть зберігатися довше, ніж інші.

З іншого боку, домашній майонез псується набагато швидше і його слід використати протягом 3-5 днів, щоб він мав найсвіжіший смак і текстуру. Зберігайте в холодильнику, коли не використовуєте.

Поради щодо зберігання майонезу

Зберігаючи відкриту банку майонезу, пам’ятайте про ці поради, щоб зберегти його якомога свіжішим:

  • не зберігайте на дверцятах холодильника - найкраще зберігати його в основній частині холодильника, де температура стабільніша. Двері більш схильні до коливань температури щоразу, коли холодильник відкривають, що може пришвидшити псування
  • щільно закрийте - завжди тримайте банку щільно закритою, щоб мінімізувати контакт повітря
  • чистий посуд - використовуйте чистий посуд під час порціонування майонезу, щоб уникнути потрапляння бактерій у банку
  • уникайте заморожування - хоча заморожування майонезу можливе, але після розморожування маса може порушитися, що призведе до розділеної або зернистої текстури

Ознаки псування майонезу

Якщо ви помітили будь-які з цих ознак псування, найбезпечніше викинути майонез, щоб уникнути ризику харчового отруєння:

  • зміна кольору - будь-яке потемніння або пожовтіння може свідчити про те, що майонез несвіжий
  • розшарування - викиньте продукт, якщо помітите водянисту або згорнуту текстуру
  • неприємний запах - кислий або неприємний запах - це ознака того, що продукт слід викинути
  • цвіль - будь-які ознаки цвілі означають, що майонез більше не придатний для вживання