Американська акторка Кемерон Діас поділилася своїм улюбленим рецептом солоної вівсянки. Замість цукру - овочі, білок і японський соус, які справді дивують смаком.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.
Інгредієнти (на 1-2 порції):
Спосіб приготування
У каструлі змішайте курячий бульйон і воду (по половині склянки кожного). Доведіть до кипіння. Додайте вівсяні пластівці в киплячу рідину та варіть так, щоб вівсянка була "al dente". Вона має бути не переварена.
На сковорідці розігрій оливкову олію або масло та додайте нарізаний порей. Потім додайте зелень, обсмажте ще кілька хвилин, поки зелень зменшиться в об’ємі.
Приготуйте яйце до свого смаку (наприклад, варене, пашот, або просто підсмажте). Коли вівсянка готова, зніми її з вогню, додай невелику кількість масла та перемішайте.
Викладіть зверху обсмажені овочі та яйце. Посипте сіллю і перцем до свого смаку. Полийте зверху кількома краплями соусу понзу для цитрусово-соєвої нотки.
Зелень, така як шпинат і капуста, може допомогти знизити кров'яний тиск, покращити травлення та підтримувати міцність кісток.
Яйця також містять багато білка, що робить їх чудовим інгредієнтом для сніданку.
Оливкова олія містить мононенасичені жири, що підтримують здоров’я серця.Невелика кількість жиру допомагає засвоювати жиророзчинні вітаміни (A, D, E, K).
"Я готую справді чудовий сніданок. Він дуже смачний", - пояснює Діас.
Вас може зацікавити: