ua en ru

Українка Джима виграла медаль чемпіонату Європи з біатлону

Українка Джима виграла медаль чемпіонату Європи з біатлону Фото: Юлія Джима стала найкращою серед українок (Getty Images)

Старт біатлонної континентальної першості ознаменувався першою медаллю для збірної України. Юлія Джима піднялася на подіум після індивідуальної гонки серед жінок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати перегонів.

Першою на "марафонській" дистанції 15 кілометрів фінішувала Мікела Каррара. Італійська біатлоністка здолала трасу з чотирма вогневими рубежами за 44:14,7 хвилини.

Із одною штрафною хвилиною після третьої стрільби вона випередила німкеню Шпарк на майже 48 секунд. Та відстрілялася без промахів і зуміла випередити лідерку збірної України. Джима натомість одного разу схибила – на другому рубежі.

Для досвідченої української біатлоністки ця медаль стала ювілейною, десятою на чемпіонатах Європи. Зокрема, 32-річна Джима виграла спринтерську гонку в 2017 році, а ще 4 "золота" виборола в естафетах. Зате в індивідуальних гонках олімпійська чемпіонка-2014 взяла нагороду вперше.

Інші українки фінішували за межами топ-10. Найкращою серед них стала Анна Кривонос. 25-річна біатлоністка з однією штрафною хвилиною завершила змагання на 16-й сходинці.

Оновлення від 14:10. Після гонки результат Каррари опротестували. На другому вогневому рубежі електронна система помилково не зарахувала їй два промахи, тож до її результату додали дві штрафні хвилини. Італійка втратила "золото". На вершину подіуму піднялася Шпарк, Джимі відійшло "срібло", а до трійки призерів увірвалася ще одна німкеня – Гротіан.

Чемпіонат Європи, біатлонна індивідуальна гонка 15 км, жінки:

  1. Ліза Марія Шпарк
  2. Юлія Джима (+5,5)
  3. Селіна Гротіан (+33,3)

...

16. Анна Кривонос (+2:07,6)

24. Анастасія Меркушина (+2:53,3)

35. Любов Кип'яченкова (+4:04,8)

40. Олена Білосюк (+4:18,3)