ua en ru

Для України принципово реалізувати всі рекомендації Єврокомісії на шляху до ЄС, - Зеленський

Для України принципово реалізувати всі рекомендації Єврокомісії на шляху до ЄС, - Зеленський Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images)

Для України принципово реалізувати всі сім рекомендацій Єврокомісії та виконати необхідне на цьому етапі на шляху до ЄС.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення голови держави.

"Провів сьогодні тривалу нараду з дипломатами, урядовцями, представниками Верховної ради щодо підготовки нашої держави до політичного рішення Європейської Ради про початок переговорів про членство України у Євросоюзі. Наші кроки та наші рішення", - заявив він.

Зеленський додав, що уряд працює над тим, щоб отримати безумовне рішення про початок переговорів.

"Для України це принципово - реалізувати всі рекомендації Єврокомісії, які були надані, усі сім рекомендацій, та виконати необхідне на цьому етапі нашого шляху у Європейський союз. Успіх нашої держави й людей - економічний, соціальний, успіх у розвитку відносин України зі світом - може бути тільки як спільний успіх усієї Європи", - заявив президент.

Він додав, що заради цього Україна поступово, не зупиняючись навіть у час повномасштабної війни, посилює інституції та законодавчі норми.

"І я вдячний усім, хто допомагає це робити, хто підтримує відповідні рішення, хто їх впроваджує", - підкреслив Зеленський.

Вступ України до ЄС

У своєму звіті 8 листопада Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори щодо вступу України до ЄС. Рішення буде ухвалено лідерами країн ЄС на саміті 14 грудня. Для початку переговорів потрібна згода всіх лідерів.

Раніше віце-прем'єр Ольга Стефанишина сказала РБК-Україна, що є чітке розуміння, що держава може бути повністю готова до вступу до ЄС протягом двох років від початку переговорного процесу.

Крім того, президент України Зеленський 8 листопада підписав указ, в якому зобов'язав владу України підготуватися до переговорів щодо вступу до ЄС.

Детально про вступні переговори України в ЄС у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.