ua en ru

В Україні повідомили про підозру "депутатам народної ради ЛНР". В списку 27 зрадників

В Україні повідомили про підозру "депутатам народної ради ЛНР". В списку 27 зрадників Фото: в Україні повідомили про підозру "депутатам народної ради ЛНР" (facebook com ssu mariupol)

СБУ викрила та повідомила про підозру так званим "депутатам народної ради ЛНР". Мова йде про 27 зрадників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"У результаті слідчих дій 27 "депутатам народної ради" терористичної організації "ЛНР" повідомлено про підозру у злочинах проти України. У вересні минулого року вони проголосували за так званий "закон про референдум щодо входження до складу Росії на правах суб’єкта РФ", - йдеться в повідомленні.

Після цього "посадовці" публічно закликали місцевих жителів до участі у фейковому плебісциті. Зокрема, за даними слідства, у колабораційній діяльності підозрюється "депутат" декількох "скликань", який одночасно є очільником створеної агресором "федерації профспілок лнр".

"За вказівкою Москви він зобов’язував голів профспілкових організацій агітувати робітників місцевих підприємств за підтримку "приєднання" регіону до складу Росії", - додали в СБУ.

Ще одна зловмисниця координувала роботу незаконних "виборчкомів" у захоплених містах Антрацитівського району Луганської області.

Крім того, вона особисто закликала місцевих жителів взяти участь у "референдумі" та "проголосувати" на користь Кремля.

Наразі цим та іншим фігурантам слідчі Служби безпеки повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Загалом СБУ встановила особи вже понад 90 організаторів "референдуму" в Луганській області. Наразі зловмисники перебувають на тимчасово окупованій частині сходу України.