ua en ru

Україна домоглася чудового прогресу на шляху до ЄС, - голова Єврокомісії

Україна домоглася чудового прогресу на шляху до ЄС, - голова Єврокомісії Фото: голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн (president.gov.ua)

Україна домоглася чудового прогресу на шляху до членства в Європейському союзі.

Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг з президентом Володимиром Зеленським.

"Я маю сказати, що ви домоглися чудового прогресу. Ми наступного тижня це підтвердимо, коли Комісія представить свій звіт про розширення", - заявила вона.

Фон дер Ляйєн зазначила, що ЄС вражений реформами, які "ви здійснюєте в розпал війни".

"Ми не повинні забувати, що ви ведете війну за власне існування. І водночас ви глибоко реформуєте свою країну. І ви реформуєте систему правосуддя, боретеся з впливом олігархів, боретеся з відмиванням грошей", - додала вона.

Голова Єврокомісії заявила, що Україна перебуває в процесі завершення великих реформ.

"І якщо це станеться, я в цьому впевнена, що українська амбітна мета переходу на наступний етап процесу вступу буде досягнута", - заявила фон дер Ляйєн.

Вступ України до ЄС

Торік Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС. Наразі Київ повинен виконати низку умов для того, аби стати повноцінним членом блоку.

Наприкінці вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна завершує виконання усіх рекомендацій Єврокомісії на урядовому рівні.

Президент Володимир Зеленський говорив, що Україна може розпочати переговори про вступ до ЄС вже цього року.

Більше про прогнози того, коли можуть початися переговори про вступ України до ЄС та що може цьому завадити - у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.