ua en ru

Угорщина про вступ України в ЄС: тільки після змін в законі про освіту

Угорщина про вступ України в ЄС: тільки після змін в законі про освіту Фото: очільник адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш (facebook.com gergely.gulyas.585)

Сьогодні, 23 березня, очільник адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що Угорщина підтримає вступ України в ЄС тільки після змін в законі про освіту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telex.

За словами Гуйяша, угорський уряд був би радий покращити свої відносини з Україною, якби українці внесли зміни до свого закону про освіту.

Він зазначив, що український закон нібито містить заходи, які "топчуть усі європейські цінності" через обмеження використання угорської мови, і уряд Угорщини вжив усіх можливих дипломатичних кроків, щоб опротестувати це.

"Угорський уряд підтримав би членство України в ЄС лише за умови гарантування використання мови закарпатськими угорцями", - наголосив очільник адміністрації.

На його думку, супердержави не цікавлять права людини, коли йдеться про реальне порушення прав, як-от використання мови угорців на Закарпатті.

Крім того, на запитання про те, коли прем'єр-міністр Орбан поїде в Україну, Гульяс сказав, що це станеться, "коли зустріч матиме сенс і будуть відчутні результати, наприклад, щодо ситуації меншин на Закарпатті".

Коли Україна може вступити до ЄС і які вимоги Брюсселя ще треба виконати - читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.