ua en ru

Удар дронів по багатоповерхівці Одеси: є жертва, рятувальники розбирають завали

Удар дронів по багатоповерхівці Одеси: є жертва, рятувальники розбирають завали Фото: в Одесі через атаку "Шахедів" та влучання у багатоповерхівку є загиблий (Getty Images)

В Одесі внаслідок нічного удару російських окупантів із застосуванням дронів-камікадзе типу "Шахед" та влучання безпілотника у багатоповерхівку загинула людина. Постраждали кілька громадян, серед них є дитина.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал голови Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Кіпера.

Чиновник оновив дані про наслідки ворожої повітряної атаки по місту та розповів про жертву.

"На жаль, є один загиблий внаслідок російської атаки", - йдеться в його заяві.

Очільник ОВА додав, що пошуково-рятувальна операція на місці влучання триває.

Перед тим в адміністрації розповіли, що через удар "Шахедів" були пошкоджені житлові багатоповерхові будинки, на місці продовжують працювати спеціалісти, які розбирають завали, під якими можуть перебувати люди.

Спочатку повідомлялося про чотирьох постраждалих, проте згодом дані були оновлені, і кількість збільшилася вже до семи людей.

"3-річний малюк отримав садна ніжки, зараз під наглядом лікарів.
Шестеро дорослих, попередньо, у стані середньої тяжкості", - повідомляв чиновник.

Фото наслідків

Між тим в одеських Тг-каналах та пабліках опублікували фото, як зазначається, з місця влучання "Шахеда" по житловому будинку. Також світлини пізніше оприлюднило "Суспільне Одеса".

Удар дронів по багатоповерхівці Одеси: є жертва, рятувальники розбирають завали

Оновлено о 04:05

Як розповіли в Одеській мерії, через атаку "Шахедів" по густонаселеному районі в одній з пошкоджених багатоповерхівок обвалилася частина будинку.

"Чергова терористична атака на мирно спляче місто. Густонаселений район. Тут просто жах. На місці працюють рятувальники, муніципальні та аварійні служби. Ведуться розбори завалів, - сказав міський голова Геннадій Труханов.

Він уточнив, що загиблий - молода людина, та додав, що постраждалим надається медична допомога.

Також було пошкоджено інженерні мережі та котельню, прилеглі будинки відключено від опалення.

Місце події в Одесі (фото: https://t.me/odesacityofficial/26326)

Оновлено о 05:10

Пізніше в Одеській ОВА уточнили, що один підʼїзд зруйнований вщент. За словами Кіпера, серед сімох постраждалих вагітна жінка, вона в середньому ступені важкості в лікарні. Ще троє людей з чисельними пораненнями також госпіталізовані, серед них 26-річна дівчина у важкому стані, інші двоє - в стані середньої важкості, додав чиновник.

"Трьом людям, включаючи трирічну дитину, медична допомога надана на місці", - повідомили в адміністрації.

Пошуково-рятувальна операція триває - під завалами можуть перебувати люди.

Відео наслідків

Близько п'ятої ранку в Одеській ОВА та мерії показали відео рятувальних робіт та місце "прильоту" російського дрона по багатоповерхівці.

Удар "Шахедами" по Україні у ніч проти 2 березня

Раніше повідомлялося, що в Україні ввечері у п'ятницю почали оголошувати сигнали повітряної тривоги у різних областях. Причиною стала чергова повітряна атака з боку російських загарбників, які запустили безпілотники по типу "Шахед".

Близько опівночі в Харкові пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Як пізніше розповіли в мерії та в ОВА, був "приліт" в одному з районів міста, виникла пожежа, і зафіксовано загоряння двох авто, у кількох багатоповерхівках вибито вікна, є пошкодження гаражів, даних про постраждалих немає.

Пізніше стало відомо, що в Одеській області працюють сили та засоби протиповітряної оборони через атаку "Шахедів". У місті були щонайменше два вибухи.

Як розповіли пізніше в поліції Харківської області, ворожі дрони вдарили по житловому району в Харкові та приватному будинку у селищі Великий Бурлук. В останньому загинув цивільний 76-річний чоловік.