ua en ru

UBS вивчає можливість поглинання Credit Suisse в умовах банківської кризи, - Bloomberg

UBS вивчає можливість поглинання Credit Suisse в умовах банківської кризи, - Bloomberg Фото: UBS може поглинути Credit Suisse (Getty Images)

Найбільший швейцарський банк UBS вивчає можливість придбання всього або частини банку Credit Suisse на вимогу швейцарських регулюючих органів після того, як її менший конкурент зіткнувся з кризою довіри.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Швейцарські чиновники підштовхують UBS до розгляду різних способів вирішення проблем Credit Suisse. За даними джерел агентства, обговорення продовжуються, і неясно, чи буде результатом будь-яка угода.

Поради директорів двох провідних банків Швейцарії планують провести зустрічі цими вихідними, щоб обговорити ідею злиття, при цьому переговори будуть організовані Швейцарським національним банком і регулюючим органом Finma, повідомила Financial Times.

Ціль полягає в тому, щоб оголосити про угоду між двома банками не пізніше вечора неділі. Проте, за даними джерела, ситуація залишається нестабільною і може змінитися.

Угода за посередництвом уряду усуне проблеми в Credit Suisse, який цього тижня викликав шок у світовій фінансовій системі, коли інвестори, що запанікували, продавила його акції та облігації після краху кількох дрібніших кредиторів США. Підтримка ліквідності швейцарським центральним банком ненадовго призупинила падіння, але ринкова драма несе у собі ризик того, що клієнти чи контрагенти продовжать втечу, що може мати наслідки для галузі загалом.

Уряд, центральний банк та Finma перебувають у тісному контакті, щоб обговорити подальші способи стабілізації Credit Suisse. Висунуті ідеї включали відділення швейцарського підрозділу банку та організоване об'єднання з UBS. Керівники UBS та Credit Suisse виступили проти такого організованого об'єднання.

UBS хотів би зосередитися на власній стратегії, і не хоче брати на себе ризики, пов'язані з Credit Suisse, заявили джерела. За їх словами, Credit Suisse прагне виграти час, щоб стабілізувати ситуацію після отримання кредитної лінії у розмірі 54 млрд доларів від центрального банку.