Це унікальний деревний гриб, що вирізняється своїм насиченим жовтим або помаранчевим кольором. Він досить популярний і може використовуватися як замінник м'яса у веганських та вегетаріанських дієтах.
Про який саме гриб йдеться, розповідає РБК-Україна.
За інформацією на Wikipedia, цей гриб зустрічається на всіх континентах, окрім Антарктиди. Найчастіше він зустрічається на живих листяних деревах, таких як дуби, верби, берези та яблуні. В Україні він росте в парках, садах та міських скверах, рідше - в лісах. Про це зазначається на сайті Гриби України.
Трутовик сірчано-жовтий (Laetiporus sulphureus). У народі його називають "деревним курчам" і "лісовою куркою". Доки гриб молодий, м’який і соковитий – він має смак, схожий на курятину.
Щоправда щодо смакових якостей цього трутовика, думки різняться. Комусь він нагадує смак курки, краба, омара, чи навіть кальмара, а комусь не дуже подобається його легкий кислуватий присмак.
Як кажуть – як кому до смаку. Але якщо зібрати гриби, що виросли на вербах чи тополях - вони точно гірчитимуть. Перед вживанням гриба, потрібна термічна обробка.
Перед вживанням його слід варити 15-20 хвилин і кілька разів промивати. Для вживання придатні лише молоді екземпляри - старі неапетитні та важче обробляються.
Недарма англійці називають його "лісовою куркою". У приготованому вигляді його м'якоть на смак більше нагадує ніжну птицю, ніж типовий гриб. Це робить його чудовою альтернативою м'ясу у вегетаріанській дієті.
Вас може зацікавити