ua en ru

ЦАХАЛ повідомив про вбивство відповідального за ракетні обстріли півночі Ізраїлю члена ХАМАС

ЦАХАЛ повідомив про вбивство відповідального за ракетні обстріли півночі Ізраїлю члена ХАМАС Ілюстративне фото (Getty Images)

ЦАХАЛ заявив про ліквідацію в Сирії представника ХАМАСу, відповідального за ракетні обстріли північних районів Ізраїлю, які сталися останніми тижнями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

У заяві ЦАХАЛу йдеться про те, що Хасан Акаша був убитий у південному сирійському місті Бейт-Джинн. При цьому не уточнюють, як саме його було вбито.

Ізраїльські військові повідомили, що бойовик стояв за кількома ракетними обстрілами півночі із Сирії від імені ХАМАС.

"Ми не допустимо терору з території Сирії, і вона несе відповідальність за будь-які дії, що виходять з її території. Ми будемо продовжувати діяти проти будь-якої загрози", - заявив ЦАХАЛ.

Війна Ізраїлю з ХАМАС

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня вторглися до Ізраїлю. Терористи почали вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Незабаром Єрусалим оголосив операцію "Залізні мечі" та обстрілював місця терористів у Секторі Газа.

24 листопада між Єрусалимом та бойовиками почалося тимчасове перемир'я для звільнення полонених, тоді посередником виступив Катар. Вже 1 грудня бойові дії було відновлено, як стверджує Ізраїль, через порушення умов перемир'я з боку ХАМАСу.

20 грудня Ізраїль запропонував палестинцям знову укласти перемир'я терміном на тиждень. При цьому ХАМАС відкинув пропозицію.

У той же час прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньяхуназвав три умови, які мають бути виконані для закінчення війни проти палестинських бойовиків ХАМАС у Секторі Газа.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.