ua en ru

Траса Сватове-Кремінна під вогневим контролем. Гайдай розповів, наскільки це важливо

Траса Сватове-Кремінна під вогневим контролем. Гайдай розповів, наскільки це важливо Ілюстративне фото: траса Сватове-Кремінна знаходиться під вогневим контролем ЗСУ (Getty Images)

Траса Сватове-Кремінна (Луганська область), за допомогою якої постачаються російські війська, вже перебуває під вогневим контролем українських військових. Це ускладнює оборону для окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Луганської ОВА Сергія Гайдая в ефірі телемарафону.

"Можна говорити, що вогневий контроль уже встановлений над цією трасою. Так, фізично наші сили оборони поки що не перебувають на трасі, але вогневим контролем вони її вже контролюють, і там небезпечно їздити між Сватовим та Кремінною. Тому вони шукають нові логістичні рішення, роблять величезне коло через Старобільськ, таким чином, втрачають час і певні можливості", - розповів Гайдай.

За його словами, під тимчасово окупованим Луганськом уже стоять величезні черги з фур - вони там понад 10 кілометрів. Снаряди, які перевозять ці фури, згодом перевантажують на військові КамАЗи, які доставляють їх до російських солдатів. Це ускладнює ведення оборони для росіян.