ua en ru

Ремонт електромереж може тривати 2-3 місяці. Мешканців Одеси попросили виїхати з міста

Ремонт електромереж може тривати 2-3 місяці. Мешканців Одеси попросили виїхати з міста Фото: в Одесі світла може не бути

Жителів Одеси просять виїхати до області чи іншого регіону, оскільки відновлення електропостачання може тривати кілька місяців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на департамент систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА у Facebook.

За даними департаменту, пошкоджену через російські удари інфраструктуру на Одещині можуть відновлювати тижнями "і не виключено, що 2-3 місяці".

"Саме тому звертаємося до вас із проханням, якщо ви розумієте, що найближчим часом вам буде складно обходитися без електроенергії і ви можете тимчасово виїхати з міста Одеси до Одеської області або за її межі, це варто зробити", - зазначають у відомстві.

Там додають, що енергетики та органи влади інтенсивно працюватимуть над відновленням інфраструктури та інформуватимуть населення про ремонтні роботи.

"Після їх завершення, енергокомпанія намагатиметься вмикати світло хоча б на невеликий час. Нагадуємо, коли у ваших будинках з'явиться електроенергія, не включайте одночасно праски, бойлери, чайники або електроплити в розетку. Це спровокує нові аварійні ситуації і ви можете залишитися без світла довше ", - наголошують у відомстві.

Оновлено (22:58)

У ДТЕК Одеські електромережі зазначили, що ситуація в енергосистемі контрольована. І інформація про 2-3 місяці, які необхідні для відновлення електромереж, стосуються повного ремонту високовольтних ЛЕП та підстанцій.

"ДТЕК та "Укренерго" об'єднали зусилля, щоб якнайшвидше повернути можливість почергової подачі електрики всім мешканцям Одеси", - зазначили у прес-службі оператора.

Ремонт електромереж може тривати 2-3 місяці. Мешканців Одеси попросили виїхати з міста